Despre noi..

Casa Addel este o pensiune situată într-o zonă superbă din satul Prislopu Mic, comuna Bascov din judeţul Argeş, localizată la mai puţin de 10 km de centrul Municipiului Piteşti.

Daca ai ajuns în zona Bascovului şi nu vrei să te prindă noaptea pe drum, noi suntem gazda ta şi ăţi punem la dispoziţie un loc deosebit în care să te odihneşti.

Mânăstirea Cotmeana

Mânăstirea Cotmeana este considerată cea mai veche vatră monahală din Ţara Românească, fiind datată din anul 1292. Radu I, domnitorul Ţării Româneşti (1377-1383), ridică aici o biserică de lemn, care va arde în timpul domniei sale iar Schitul Cotmeana devine mânăstire.

Mânăstirea Cotmeana este un monument de sinteză arhitecturală, reprezentativ pentru asimilarea şi dezvoltarea arhitecturii munteneşti din secolul al XIV-lea: faţadele bisericii sunt din caramidă aparentă, decoraţiunile sunt realizate în stil bizantino-balcanic, specific secolelor XIII-XIV, iar clopotele sunt lucrate pe la începutul secolului al XIV-lea. În biserica monument istoric se pastrează portretele lui Mircea cel Batran şi Petru Cercel.

Lacul Budeasa

Lacul Budeasa este lac de acumulare aflat în Câmpia Piteştilor. Este situat în cadrul bazinului hidrografic Argeş, pe râul Argeş, lânga barajul Bascov.

Se poate pescui sportiv atat de pe mal, cât şi din barcă, unele pensiunile din zonă oferă bărci spre închiriere. Pe lac se practică pescuitul recreativ sportiv pe bază de permis de pescuit şi cotizaţie de membru. Specii existente de peşte sunt: crap, caras, roşioară, regină, biban, oblete, ştiucă etc.

Lacul Budeasa este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui să-l rataţi dacă vă aflaţi în apropiere.

Lacul Bascov

Lacul Bascov reprezintă o arie naturală de protecţie specială avifaunistică situată în Câmpia Piteştilor, pe teritoriul administrativ al comunei Bascov (judetul Argeş). Rezervaţia are o suprafaţă de 162 hectare şi aparţine bazinului hidrografic Argeş, aflându-se pe cursul mijlociu al acestuia, lângă drumul european E81 sau (DN7).

Lacul Bascov şi împrejurimile sale au fost declarate arie protejată în anul 2004 şi reprezintă o zonă de câmpie cu luciu de apă, teren mlăştinos, pajişti şi fâneţe ce asigură condiţii de vieţuire pentru anumite specii de păsări migratoare, dar şi condiţii de iernat pentru anumite specii de păsări care rămân în cadrul rezervaţiei pe toată perioada anului. Cele mai reprezentative sunt: egreta mică, gâsca cenuşie, raţa roşie, barza. raţa lingurar, pescăruşul cu cap negru, cormoranul mare, cufundarul polar, lebăda mută etc.